Tandartspraktijk Budé - 1ste bezoek

De werkwijze

1ste bezoek

De patiënt staat bij ons centraal. Bij een 1e bezoek bespreken we dan ook uitgebreid uw wensen en verwachtingen. In het algemeen zal er dan geen tandheelkundige behandeling uitgevoerd worden, tenzij er een pijnklacht is.

U krijgt een aantal vragen voorgelegd die betrekking hebben op uw persoonlijke, medische en tandheelkundige geschiedenis. Als u bepaalde medicatie gebruikt is het van belang dat u ons de naam en de dosering vermeldt. U kan deze vragenlijst eventueel hier  downloaden, thuis invullen en mee brengen bij uw bezoek.

Verder zal er natuurlijk een klinisch onderzoek gebeuren, met spiegel en sonde (het haakje) en indien er geen recente röntgenfoto’s zijn, zullen deze gemaakt worden.

Op basis van de verzamelde info zullen we u een duidelijk beeld trachten te geven van de toestand van uw gebit. In de meeste gevallen zullen we ook al een behandelplan kunnen opstellen. Soms is een extra afspraak nodig voor het bespreken van het plan, bijvoorbeeld wanneer er een uitgebreide behandeling nodig is of wanneer er meerdere mogelijkheden zijn. U krijgt dan ook een gedetailleerde offerte indien u dit wenst.

Ook bij onze kleine patiëntjes proberen we tijdens het 1e bezoek het vertrouwen te wekken door ze geleidelijk aan te laten wennen, aan de tandarts, de apparatuur, de materialen,…